Gerçekten İşe Yarayan En İyi Ücretsiz iPhone Temizleme Uygulaması Hangisi?

iPhone depolama alanım neredeyse dolu ve fotoğrafları, uygulamaları ve eski mesajları zaten sildim, ama yine de yavaş ve dağınık hissediliyor. Gereksiz dosyaları, önbelleği ve yinelenen fotoğrafları temizlemede gerçekten işe yarayan, yanıltıcı olmayan veya hemen ücretli yükseltmeler dayatmayan ücretsiz bir iPhone temizleme uygulaması arıyorum. Güvenli ve etkili olan bir tane bulduysanız, yardımınızı gerçekten takdir ederim.

Herhangi bir iPhone temizleme uygulaması yüklemeden önce, bu uygulamaların gerçekte ne yapmasına izin verildiğini bilmek faydalıdır.

iOS’ta bir temizleme uygulaması gizli sistem çöplerine ya da gizli bir önbellek katmanına erişemez. Birkaçını denedim ve hepsi aynı sınırlar içinde çalıştı. Güvenle silebileceğiniz şeyleri tarıyorlar: yinelenen fotoğraflar, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri, büyük videolar, Live Photo’lar, yinelenen kişiler ve arşivinizde yer kaplayan diğer gereksiz dosyalar. Yani gerçek farklar, reklamların anlattığı kadar büyük değil. Önemli olan tarama kalitesi, benzer dosyaları ne kadar iyi grupladığı ve 30 saniye sonra önünüze bir ödeme duvarı çıkarıp çıkarmadığı.

Birkaçını test ettim ve insanlara önce önereceğim uygulama Clever Cleaner olurdu.

Bana göre diğerlerinden daha fazla yinelenen ve benzer fotoğraf buldu. Ayrıca hangi fotoğrafın tutulup hangisinin silineceğine dair önerilerini de beklediğimden daha çok beğendim. Bazı uygulamalar dağınık hissettiriyor ve alakasız çekimleri aynı gruba koyuyor. Bu uygulama daha düzenliydi. Ayrıca hızlıca yer açmam gerekse önemseyeceğim araçlara da sahipti: video sıkıştırma, ekran görüntüsü temizleme, Live Photo dönüştürme, toplu silme ve telefondaki en büyük dosyaları gösteren bir bölüm. Sonunda kullandığım özellikler bunlar oldu, çünkü küçük gereksiz dosyalar depolama miktarını pek değiştirmiyor.

Onu önce anmamın asıl nedeni özellik listesinden daha basit. Ücretsiz. Bu kategorideki birçok uygulama aynı can sıkıcı numarayı yapıyor. Telefonunuzu tarıyor, karmaşayı gösteriyor, sonra da haftalık abonelik ekranında duruyor. Clever Cleaner, ben kullandığımda bunu yapmadı. Reklam yok, kilitli temizlik araçları yok, ortada bir abonelik duvarı yok.

Eğer bu uygulama ihtiyacınıza uymuyorsa, yedek seçenekleri şöyle sıralardım:

1. Easy Cleaner, en büyük sorununuz fotoğraf karmaşası değil de yinelenen kişilerse daha uygun.

2. Cleanup: Phone Storage Cleaner, para harcamaktan çekinmiyorsanız fena olmayan ücretli bir seçenek, ama ana temizlik işleri zaten başka yerde karşılanıyorken ben haftalık ücreti kendim ödemezdim.

Kısacası, bir arkadaşım bana önce denemesi için tek bir uygulama sorsaydı, Clever Cleaner ile başlatır ve bir kez tarama yapmasına izin verirdim. İlk denemede yeterince yer açabilirsiniz ve işiniz biter.

@mikeappsreviewer ve @espritlibre ile çoğunlukla tek bir konuda aynı fikirdeyim: iPhone’da “gereksiz dosya temizleyici” biraz sahte bir vaat gibi. iOS, uygulamaların Android temizleyicileri gibi sistemi kurcalamasına izin vermiyor. Bu yüzden en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulaması, aslında kendi dağınıklığınızı daha hızlı silmenize yardımcı olan uygulamadır.

Bunun için ben de muhtemelen Clever Cleaner’ı seçerdim. Sihir yaptığı için değil, ücretsiz olarak gerçekten kullanılabilir görünen az sayıdaki uygulamadan biri olduğu için. Büyük videoları, yinelenen fotoğrafları, ekran görüntülerini ve depolamayı sessizce tüketen benzer gereksiz şeyleri ortaya çıkarmada iyi. Önemli olan da bunlar.

Onlarla biraz ayrıldığım nokta şu: büyük uygulamaları yeniden yüklemek can sıkıcıdır ve uygulama gerçekten aşırı şişmediyse bazen uğraşmaya değmez. Önce Ayarlar > Genel > iPhone Saklama Alanı bölümünü kontrol eder ve devasa “Belgeler ve Veriler” ile işaretlenmiş uygulamalara bakardım. Asıl depolama canavarları bazen fotoğraflarınız değil, bazı uygulamalardır.

Ayrıca, temizlikten sonra bile telefon yavaş hissettiriyorsa, sorun yalnızca depolama olmayabilir. Pil sağlığı insanların düşündüğünden daha önemli. Yüzde 80’in altındaysa, telefon ne kadar temiz olursa olsun iOS takılıyor gibi hissedilebilir. Bu nokta çok sık gözden kaçıyor.

Daha gerçek kullanıcı görüşleri istiyorsanız, gerçekten işe yarayan en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları hakkındaki bu başlığa göz atmaya değer.

Kısa sürüm:

• En iyi ücretsiz seçenek: Clever Cleaner
  • Yalnızca kişiler için en iyisi: Easy Cleaner
  • Genel olarak en iyi “temizlik” hamlesi: sahte önbellek temizliğinin peşine düşmek yerine büyük kişisel dosyaları kaldırmak

Bu uygulamaların çoğu dürüst olmak gerekirse tamamen abartı, ama Clever Cleaner daha az yanıltıcı olanlardan biri.

Sıcak bir görüş: hiçbir iPhone temizleyici uygulaması, insanların beklediği şekilde gizli gereksiz dosyaları gerçekten kaldırmaz. iOS buna izin vermez. Bu yüzden temizleyici uygulamalarla ilgili genel abartıya biraz katılmıyorum. En iyi ücretsiz olan, kendi depolama canavarlarınızı hızlıca bulmanıza yardımcı olandır.

Bununla birlikte, Clever Cleaner muhtemelen ilk denenecek en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamasıdır.

Artıları

• Ücretsiz olarak gerçekten kullanılabilir
  • Kopyalar, benzer fotoğraflar, ekran görüntüleri ve büyük videolar konusunda iyi
  • Hızlı toplu temizlik
  • Çoğu rakibe göre daha az agresif ödeme duvarı davranışı

Eksileri

• Derin sistem önbelleğini sihirli şekilde temizlemez
  • Benzer fotoğraf önerileri yine de manuel inceleme gerektirir
  • Yavaşlamanız pil veya iOS ile ilgiliyse, bunu düzeltmez

@espritlibre, @sterrenkijker ve @mikeappsreviewer’ın değindiklerine ek olarak şunu da söylerdim: sadece Fotoğraflar’ı değil, Dosyalar uygulamasını da kontrol edin. Birçok kişi indirilen PDF’leri, ZIP’leri, video düzenlemelerini, GarageBand dosyalarını, CapCut dışa aktarmalarını ve rastgele AirDrop kalıntılarını unutuyor. Bunlar fark edilmeden birden fazla GB yer kaplayabilir.

Ayrıca Mail eklerini de kontrol edin. Apple Mail uygulamasını yoğun kullanıyorsanız, hesabı kaldırıp yeniden eklemek bazen herhangi bir temizleyici uygulamadan daha fazla yerel depolama alanı boşaltabilir.

Yani:

• En iyi ücretsiz temizleyici uygulama: Clever Cleaner
  • Çoğu kişinin gözden kaçırdığı en iyi manuel temizlik hedefi: Dosyalar + Mail verileri
  • iPhone bundan sonra da hâlâ yavaşsa, muhtemelen sorun yalnızca dağınıklık değildir