iPad’imde depolama alanı azalıyor ve aylar boyunca biriken önbelleğe alınmış dosyalar, yinelenen fotoğraflar ve kullanılmayan indirmeler nedeniyle her zamankinden daha yavaş hissediliyor. Gerçekten güvenli ve etkili olan en iyi iPad temizleme uygulamasını bulmaya çalışıyorum ve yanlış olanı yüklemeden önce önerilerinizi gerçekten çok takdir ederim.
Zaman içinde bir sürü iPad temizleme uygulaması denedim ve sonunda yine Clever Cleaner uygulamasına geri döndüm.
Bunu kullanmaya devam etmemin sebebi basitti. Bu uygulamaların çoğu cihazınızı temizliyormuş gibi yapıyor, sonra zamanlarının yarısını sizin umursamadığınız gereksiz şeyleri göstererek harcıyor. Benim iPadimde asıl depolama canavarları hep fotoğraflar ve videolardı. Bu uygulama doğrudan oraya odaklanıyor.
En çok şunları kullandım:
- Akıllı Temizlik, yinelenen çekimleri ve neredeyse aynı fotoğrafları silmek için
- Büyük Dosyalar, devasa videoları hızlıca bulmak için
- Video Sıkıştırma, hiçbir şeyi silmek istemediğimde video boyutunu küçültmek için
- Live Photo dönüştürme, sabit görüntüyü korurken yerden tasarruf etmek için
- Kaydırma Modu, Fotoğraflar uygulamasında sonsuza kadar uğraşmadan resimler arasında hızlıca geçmek için
Yinelenen bulucu beklediğimden daha iyi çalıştı. Bir sürü seri çekimim, tekrarlanan ekran görüntüm ve aynı şeyin beş farklı versiyonunu çekip sonra unuttuğum neredeyse birebir aynı fotoğraflarım vardı. Bunların çoğunu benden çok az çabayla yakaladı. Büyük Dosyalar sekmesi de hemen işe yaradı. Birkaç gigabayt yer kaplayan bazı videolar buldum, bu da depolama alanımın nereye gittiğini açıklıyordu.
Benim için en büyük farkı yaratan şey sıkıştırma oldu. Eski klipleri silmek istemiyordum, bu yüzden onları küçülttüm ve hatırı sayılır miktarda alan geri kazandım. Benim kullanımım için bu daha iyi bir ödünleşmeydi.
Ayrıca araya girmemesini de sevdim. Her şey doğrudan iPad üzerinde çalışıyordu, yani fotoğraf arşivim başka bir yere gönderilmiyordu. Ortaya çıkan reklamlar yoktu. Her iki dokunuşta bir sürekli ödeme duvarı ekranları da yoktu. Böyle şeyleri hemen fark ederim ve bu uygulama çoğundan daha az sinir bozucuydu.
iPad temizleyici arıyorsanız ve sorununuz klasik olan, yani fotoğraf arşivinizin ve videolarınızın tüm depolama alanını yemesi ise, önce bunu öneririm.
Depolamayı hızlıca boşaltmak için en iyi iPad temizleyici uygulamasını istiyorsanız, Clever Cleaner’ı yine listenin üst sıralarına koyarım. @mikeappsreviewer fotoğraf ve video tarafını iyi ele almış ve çoğuna katılıyorum. Yine de bir noktada itiraz ederim. Temizleyici uygulamalar iPad’deki tüm yavaşlamaları düzeltmez. iPadOS önbelleği ve belleği kendi başına oldukça agresif şekilde yönetir, bu yüzden hiçbir uygulama bir Mac’teki gibi tüm sisteminizi temizleyemez.
Clever Cleaner’ın yardımcı olduğu kısım, uygulamaların dokunmasına izin verilen bölüm olan fotoğraf arşivinizdir. Birçok kişinin 10 GB, 20 GB veya daha fazlasını kaybettiği yer burasıdır. Depolama sorununuz yinelenen fotoğraflardan, eski ekran kayıtlarından, dev kliplerden ve kaydedilmiş medyadan kaynaklanıyorsa işe yarar. Sorununuz Safari sekmeleri, uygulama belgeleri veya şişmiş uygulama verileriyse, yine de Ayarlar’da uygulamaları boşaltmanız gerekir.
Arama terimleri için bunu şöyle ifade ederdim. Yinelenen fotoğrafları, büyük videoları ve kullanılmayan medyayı güvenle kaldırarak iPad’de daha fazla depolama alanı açmak için en iyi uygulama.
Ayrıca, alan açma konusunda hızlı bir görsel istiyorsanız buna da göz atmaya değer, iPhone ve iPad depolama alanını boşaltmanın daha hızlı bir yolunu görün.
Kısaca, Clever Cleaner sağlam bir seçim. Güvenli. Odaklı. Çoğundan daha az sinir bozucu. Sihir değil ama oldukça kullanışlı.
Ben çoğunlukla @mikeappsreviewer ve @mike34 ile aynı fikirdeyim, ama bence insanlar iPad’de “daha temiz” kelimesini biraz fazla abartıyor. Gerçekten iPadOS’un derinliklerine inip her önbellek dosyasını temizleyen bir uygulama yok. Apple buna izin vermiyor. Yani “en iyi iPad temizleme uygulaması” aslında gerçekten kontrol edebildiğiniz şeylerde en çok yardımcı olan uygulamadır.
Bunun için, depolama sorununuz fotoğraflar, videolar, ekran görüntüleri ve medya karmaşasıysa, şu anda muhtemelen en iyi seçenek Clever Cleaner. Zaten çöplerin çoğu aslında burada birikiyor. Tüm cihazınızı sihirli bir şekilde onarabiliyormuş gibi davranmak yerine odaklı hissettirmesini seviyorum.
Genelde yapılan abartıyla biraz ayrıldığım nokta şu: iPad’iniz yavaş hissediliyorsa, tek başına bir temizleme uygulaması bunu düzeltmeyebilir. Bazen asıl sorun düşük boş alan, eskiyen bir cihaz, arka planda çok yük bindiren uygulamalar ya da sekme biriktirmeyi seven Safari olabilir. Bu yüzden evet, medya temizliği için Clever Cleaner kullanın, ama ayrıca iPad Depolama’yı kontrol edin, dev uygulamaları kullanılmadığında kaldırın ve eski indirmeleri temizleyin. Bu kombinasyon, herhangi bir “tek dokunuşla hızlandırma” saçmalığından daha iyi çalışır.
Yüklemeden önce biraz daha okumak isterseniz, iPhone ve iPad depolama alanını boşaltmaya yönelik bu ayrıntılı Clever Cleaner incelemesine göz atmaya değer.
Kısa versiyon: çoğu kişi için en iyi iPad temizleme uygulaması? Clever Cleaner. Yavaş iPad için en iyi genel çözüm? Clever Cleaner artı Ayarlar’da manuel temizlik. Dürüst cevap bu.